Cesta medzi obcami Kružľov a Bogliarka je neprejazdná

24.07.2008 Bardejov

Bardejov/Kružľov 24. júla (TASR) – Medzi obcami Kružľov a Bogliarka v Bardejovskom okrese došlo v noci k prelomeniu cesty v dôsledku podmytia, komunikácia je z uvedeného dôvodu neprejazdná.
Počas celej noci monitorovala polícia aj úsek štátnej cesty medzi obcami Kružľov a Gerlachov, kde hrozilo vyliatie toku.
"Hladina rieky Topľa kulminovala okolo polnoci a dnes ráno sme zaznamenali v meste Bardejov pokles takmer o jeden meter. Dá sa povedať, že aj na ostatných tokoch sa stav stabilizuje. Od rána mapujeme situáciu v postihnutých obciach a v spolupráci so starostami zháňame materiál a techniku na záchranné práce. Rovnako zabezpečujeme dodávku potravín, pitnej vody, prípadne zdravotníckeho materiálu, " uviedla pre TASR prednostka Obvodného úradu životného prostredia v Bardejove Mária Hankovská.
Povodňovej komisii sa zatiaľ nepodarilo spojiť so starostami obcí Kríže a Livovská Huta. V najbližších chvíľach očakávajú prílet vrtuľníka z prešovskej základne, ktorý by mal do nedostupných obcí prepraviť potraviny a lieky.
 

Vyberte región